Bahçe İlaçlama
Bahçe kullanımı gerek evlerde gerek iş yerlerimizde eskiden bu yana tercih edilen bir alandır. Gerek çeşitli meyve ve sebzeleri yetiştirmede gerek oturma alanı olarak kullandığımız bu alanların bakımını yapmak da önemlidir. Bahçelerimizde yararlı böceklerin yanında zararlı böceklerin de bulunduğunu unutmamalı ve o böceklerle mücadele etmeyi unutmamalıyız.
Zararlı böceklerle mücadele etmenin birçok yolu vardır. Doğal olarak zararlı böcekleri besin olarak kullanan ve onlardan doğal yollarla kurtulmamızı sağlayan yararlı böceklerin varlığını artırarak onlardan kurtulabiliriz. Bu böcekleri satın alarak ya da onların sevdiği bitkileri bahçenizde yetiştirerek de birlikte zararlı böceklerle savaşabiliriz. Ama bazen bunlar da yeterli olmayabilir. Bu gibi durumlarda bahçenizi ilaçlamak daha etkili bir yol olabilir.
Bahçe İlaçlamak İçin En Uygun Zaman Nedir?
Bahçe ilaçlama için uygun zamanı yakalamanız gerekir. Bu zaman mevsimsel olarak kış aylarının haricine yaz, ilkbahar ve sonbahar aylarında yapılabilir. Dikkat edilmesi gereken o gün içinde havanın nasıl olduğudur. Hava rüzgârlı ya da yağışlı ise yapılmamalıdır. Yağışlı zamanlarda yaptığınız zaman ilaç yağmura karışıp toprağa geçer ve toprağın verimliliğini etkileyerek toprağınıza zarar verir.
Bahçe İlaçlama Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
İlaçlama yaparken ilacı uygulayan insan maske, koruyucu gözlük ve mutlaka ona uygun kıyafet ve eldiven giymelidir. Yapılan ilaçlar kimyasal bazlı olduğu için deriye ya da göze temas ettirmekten kaçınılmalı ve olası durumda doktora başvurulmalıdır. Kısmi ilaçlama yapılmamalıdır. Siz bahçenizin sadece belirli bir bölgesini ilaçlarsanız zararlı böcekler diğer tarafa doğru gidecektir ve ilaçlama işleminin bir anlamı kalmamış olacak.
Bahçe İlaçlama işlemi yapmadan önce bahçenize musallat olan böceği tespit etmeli ve ona göre bir ilaç hazırlanmalıdır. Eğer komşunuz varsa onun da bahçesini ilaçlamasını istemelisiniz. Siz bahçenizi ilaçlarken o ilaçlamamışsa aynı böcek bir süre sonra bahçenize tekrardan yerleşebilir.